Krajalnica concept kp 3530

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane zarówno w pozycjach restauracyjnych jak i marketach spożywczych. W części firmy określają się na zakup urządzenia służącego do krojenia sera i wędlin. Należy jednakże mieć, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia ukazują się dużo większą efektywnością niż urządzenia przeznaczone do roboty w handlu, gdzie używane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczb towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie wyłącznie na pragnienie klienta, ale również sprzedawane w sytuacji krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i skuteczność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki montują się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje żyć ładowany w punkcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie liczona przez danie. Stanowi obecne propozycja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić przechodząc w obecnym końca nasadkę dociskową dobraną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest więcej zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości zrobione są z aluminium - elementy mające styczność z produktami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one mniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.