Krajalnica rotunda

W handlach zaś w polach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w pełne, cienkie plastry. Wynika to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica bywa wykorzystywana oraz do własnych celów, na dowód do krojenia warzyw lub produktów, gdy wymagamy ich w postaci cienkich plasterków.

W relacji od tego, co myślę kroić na krajalnicy, jest ona wyposażona w specjalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do krojenia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego grupę i dodaje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii jeśli chodzi o wędliny czy sery, zależy nam zwłaszcza na małych, równych plastrach, które kręci się sprawnie i bez dodatkowego wysiłku. Do ostatniego projektu używamy krajalnicy z gładką, ale bardzo niebezpieczną krawędzią, która doskonale radzi sobie z twardymi, jak także znacznie niebezpiecznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do domów gastronomicznych również do sklepów. Jest zadawana przez producenta ze względu na własną dużą odporność i łatwość obsługi. Dzięki tym ruchom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z działu bezpieczeństwa i higieny pracy, może podjąć do książki z krajalnicą i świadczyć swoim klientom wędliny lub sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice silnych właściwości pozwalają na szybkie uporanie się z pokrojeniem niezliczonej dawek wędlin lub serów, przy minimalnym wkładzie akcji i chęci pracownika. Taka krajalnica w sklepie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy brano na krojenie towarów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy obecne stanowi chciane na dowód w wypadku szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.